Lean is Mean

Alweer een nieuw verbeterproject ?

Heeft u het idee dat uw medewerkers en klanten tevreden zijn over de dienstverlening van uw organisatie? Waarom dan starten met een Lean-project? Als leidinggevende of manager heb je het  immers al druk genoeg met vergaderingen, cursussen, jaargesprekken etc.Lean-vergadering
Ondanks (of dankzij?) een hoge werkdruk, starten toch  veel organisaties met de implementatie van Lean werken.  Is Lean werkelijk HET antwoord op alle vragen met betrekking tot resultaatgericht werken?

Is Lean ook mean?

Vaak wordt ons de vraag gesteld of Lean ook betekent dat het ‘mean’ is voor medewerkers. Het antwoord is juist het tegenovergestelde; een belangrijke Lean-gedachte is dat het respectvol omgaan met medewerkers nodig is om goede service naar de klant te leveren en deze steeds te kunnen verbeteren. Ook denkt men vaak dat een organisatie als eerste reden kiest voor Lean om meer te kunnen doen met minder mensen. Deze bedenkelijke reputatie is niet terecht. Deze gedachte is zeker niet bevorderlijk voor gemotiveerde betrokken medewerkers bij het (nieuwe) Lean werken.

Lean-management is niet ‘mean’, maar juist een filosofie met verhelderende principes volgens een ‘gezond-verstand-benadering’, die helpt in te zien waar en welke processen of activiteiten bijdragen aan klantwaarde en welke activiteiten daaraan niets toevoegen. De Lean filosofie helpt bij het bedenken van, vaak eenvoudige, oplossingen voor procesoptimalisatie. En het belangrijkste is dat Lean management zich richt op ‘anders denken’ en een cultuuromslag.

Lean is ook leuk ! Het bevordert de betrokkenheid van alle medewerkers en is dus ook nog eens goed voor de sfeer. De KERTEZA adviseurs helpen u bij de implementatie van Lean management. Het enthousiasme van uw medewerkers komt vanzelf, omdat Lean direct resultaten laat zien en in geen enkel werkproces verspilling toelaat.

Mislukt?

Het blijkt dat 70% van de Lean implementaties mislukt of binnen 2 jaar nog niet het gewenste rendement heeft opgeleverd. In 60% van deze gevallen worden ‘gedrag’ en ‘leiderschap’ aangewezen als de boosdoener. Conclusie is dat het noodzakelijk is dat de huidige (en toekomstige Lean) manager of leidinggevende moet leren een leidinggevende stijl toe te passen die past bij de Lean filosofie.

Hoe pak je dit aan ?

Als eerste zal het management moeten openstaan voor het aanpassen van hun managementstijl waar nodig. Ten tweede is het belangrijk dat medewerkers worden ondersteund in hun ideeën om de kwaliteit en klantwaarde te verbeteren.

Lean-button

Het implementeren van Lean tools zoals een waardestroomanalyse, een 5S werkplekinrichting en dagelijkse stand ups gaat niet zomaar werken. Lean is geen gereedschapskist met tools die je ergens neerzet. Lean wordt enkel succesvol als iedereen dezelfde visie heeft, betrokken wordt en geïnspireerd raakt voor de Lean-reis.

Wij zijn ervan overtuigd dat Lean management past in elke soort organisatie en dat Lean leiderschap essentieel is voor duurzame oplossing.

Wilt u deskundige hulp bij een Lean traject, kijk voor meer informatie op onze Lean-pagina.