De sterkte van de ketting wordt bepaald door de zwakste schakel.

Bent u toe aan meer diepgang tijdens de interne audits? Of wilt u gebruik maken van de meerwaarde die procesaudit uw organisatie bieden? Leidt dan uw medewerkers op om zelfstandig op professionele wijze procesaudits uit te voeren.

Audits van de keten

Wanneer interne audits binnen een afdeling of organisatieonderdeel worden uitgevoerd, wordt de context en de keten nogal eens uit het oog verloren. Dankzij een opleiding tot procesauditor, hebben uw medewerkers tijdens de audits meer oog voor de samenhang van het systeem. Naast de individuele schakels wordt bij procesaudit ook op de ‘interfaces’ tussen deze schakels gefocussed.

KERTEZA leidt uw medewerkers op tot interne auditoren om procesaudits uit te voeren. De auditoren leren een praktisch bruikbare methodiek om de procesgang door de organisatie te kunnen toetsen.

Waarom kiezen voor KERTEZA

De medewerkers van KERTEZA zijn zelf doorgewinterde procesauditoren. Zij kunnen dus zelf een procesaudit uitvoeren maar evengoed uw medewerkers opleiden en begeleiden. Tijdens de training wordt de tracermethodiek aangeleerd, waarbij het spoor (van de klant, een patiënt, een product of dienst) door de organisatie wordt gevolgd. De auditoren leren zelfstandig hoe zij een procesaudit moeten voorbereiden, uitvoeren en rapporteren. Tijdens de training wordt ingegaan op auditvaardigheden, observatietechnieken, interviewtechnieken en auditmethoden.

Duur van de training: 2 dagen (theoretische opleiding met casuïstiek) of een 3 daagse praktijktraining waarbij de auditoren tijdens de training een audit uitvoeren in uw eigen organisatie. Door continue begeleiding van de trainer, worden direct de auditvaardigheden van uw medewerkers verbeterd.

Een greep uit onze diensten en trainingen

  • Procesaudits

Certificaat

Na afronding van de training ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.

Syllabus

Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s, oefeningen, handige sjablonen en tools.

Wilt u meer informatie over deze training, neem dan gerust contact op of stel uw vraag via het contactformulier. Wij komen desgewenst bij u langs voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.