Eén van de basisvisies in de ISO 15189 is het beheersen van risico’s. Vele regelingen die worden opgezet in het laboratorium, zullen hun oorsprong vinden in het beheersen van risico’s. Voor veel laboratoria is het uitvoeren van een risicoanalyse echter een kostbare en tijdrovende bezigheid. De deelnemers leren in deze training hoe zij binnen het eigen laboratorium op een praktische en doeltreffende wijze een risicoanalyse kunnen uitvoeren, hoe de resultaten uit deze risicoanalyse zich vertalen naar beheersmaatregelen die geborgd worden in het kwaliteitsmanagementsysteem en hoe hiermee te voldoen aan de eisen van de ISO 15189.

DOEL

Het doel van de workshop is:

  • het proces van het laboratorium in kaart brengen;
  • inzicht krijgen in de te maken keuzes om invulling te geven aan risicomanagement;
  • inzicht krijgen in de verschillende methoden om risicomanagement toe te passen;
  • het kunnen gebruiken van vastgestelde risico’s als input voor keuzes in het kwaliteitsmanagementsysteem.

WERKWIJZE

Op basis van presentaties en praktijkgerichte oefeningen maakt u kennis met het toepassen van risicomanagement in uw laboratorium. Door een beperkt aantal deelnemers wordt een hoge efficiëntiegraad bereikt. In lessen wordt de ervaring van de docenten volledig ter beschikking van de deelnemers gesteld.

DOELGROEP

De training is bestemd voor personen die werkzaam zijn binnen de organisatie waarop de ISO 15189 norm van toepassing is en die op korte termijn risicomanagement gaan toepassen op basis van deze norm of die kennis willen opdoen over risicomanagement.

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie over deze training, neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in. Voor de training met open inschrijving kunt u zich direct inschrijven door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.

Fill out my online form.